De International Herb Society heeft Hop als “Kruid van het jaar” bestempeld.

Sinds 1995 kiest de International Herb Association elk jaar opnieuw voor een “Kruid van het jaar™”. Alle IHA-leden worden uitgenodigd om deel te nemen aan het selectieproces. Bij de selectieproces wordt er beoordeelt op basis van het feit dat het kruid uitstekend is in minstens twee van de drie hoofdcategorieën: medicinaal, culinair of decoratief. Kruidenverenigingen, groepen en organisaties, van over de hele wereld, werken samen om het publiek het hele jaar door te informeren over deze belangrijke kruiden.

Dit jaar is het dus Hop (Humulus lupulus) geworden. De meerjarige, kruidachtige hop of klimplant, produceert kegelvormig fruit dat bitterheid en andere smaken aan bier toevoegt. Maar het wordt op diverse manieren gebruikt. Wij zullen dit jaar u hiervan op de hoogte houden. Een voorproefje:

Hop warme chocola ( WGHS deelt dit recept op 31 maart 2018.)

  • 1 c melk 1 vanille boon 1 kaneelstokje
  • ½ c water 3 c zware room ¼ t nootmuskaat
  • ¼ c hop ¼ c suiker 1¼ c chocoladeschilfers
  • Verwarm de ingrediënten op middelhoog vuur
  • Zeef met een zeef, giet over chocoladeschilfers.
  • Meng goed

Slaapkussen

  • 2 delen gedroogde hop 1 deel gedroogde rozen
  • 2 delen gedroogde lavendel ½ deel gedroogde marjolein
  • 2 delen gedroogde bijvoet ½ deel gedroogde kattenkruid
  • 1 deel gedroogde kamille
  • Combineer en plaats een kussensloop van 4 x 4 inch.
  • Plaats ’s nachts naast je kussen.
  • droom fijn

bron: http://www.paherbfest.com/Herb_of_the_Year.html