Home Nieuws Argentinië: Hop de ziel van het bier

Argentinië: Hop de ziel van het bier

Door de aankoop van 70% van de productie van hop in El Bolsón, promoot Quilmes (QUILMES? HET MEEST GEDRONKEN BIER VAN ARGENTINIË! de agro-industrie. De gerst koopt het van meer dan 1300 producenten. Hop is een gewas dat alleen wordt geproduceerd tussen de 40e en 50e breedtegraad, daarom is het hier in het zuiden van Argentinie te vinden.  Dit is ook een van de redenen waarom de productie ervan  zo complex is in termen van bodem- en klimaatvereisten (tussen parallellen 40 en 50), en dat er maar heel weinig landen zijn waar het wordt gekweekt. Bijvoorbeeld, in Argentinië zijn er nauwelijks deze gewassen te vinden behalve in El Bolson en in sommige gebieden in het noorden van Rio Negro, waar de hop een belangrijke rol speelt in de regionale economie. Op basis hiervan is de met hop beplante hoeveelheid grond schaars, net genoeg om de productie van bier “lager” (dat gist bij lage temperaturen) van Argentinië te dekken.

De brouwerij Quilmes koopt slechts 70% van de productie van hop in El Bolson, de rest komt uit eigen productie en komt ook uit de import. Duitsland en delen van de Verenigde Staten zijn belangrijke hop leveranciers.  Het vreemde is wel dat  de boeren hun zaailingen kopen en de bijbehorende royalty’s betalen (aangezien ze geoctrooieerd zijn en na 10 jaar worden vrijgegeven). Aan de andere kant staat de producent onder een contract voor drie jaar, waarbij wij de oogst komen ophalen. Ze worden boven afgesneden en vallen op een trailer. Daarna wordt het naar een oogstmachine gebracht en de kegel wordt van de plant gescheiden. De huidige waarde van één kilo gedroogde en geperste hop bedraagt ​​$ 14 per kilo, met tussen de 5 en 10% bitterheid. De verwachte opbrengst per hectare is ongeveer 1100 kilo. Hoewel er tussen 2011 en 2016 een dip was in de brouwerij-industrie door meerdere factoren was er in 2017 een herstel te zien van 12 procent in de toename van het bier verbruik. Met name de ambachtelijke bier en de veranderingen die het op de markt had aangebracht, was belangrijk. Het weerspiegelde ook een vraag naar een duurzamer model. De Circulaire Economie, met een regeneratieve cyclus: het houdt producten en hun componenten te allen tijde op hun hoogste waarde, het verbetert het natuurlijk kapitaal en optimaliseert de prestaties van hulpbronnen. Het bedrijf integreert de milieuaspecten in zijn bedrijfsplan, in de uitwerking van zijn producten, in de besluitvorming en in zijn dagelijkse activiteiten. Het bier is gemaakt met natuurlijke ingrediënten: gerst, hop, gist en water, samen met andere granen zoals tarwe of maïs die vitamines, mineralen, voedingsstoffen en andere stoffen opleveren die gezondheidsvoordelen vertegenwoordigen, “zei het hoofd van duurzaamheid van Quilmes, Vanesa Vázquez.